Un manteniment informàtic regular, ajudarà a que en el seu negoci tots els sistemes funcionin amb suavitat i sigui menys probable tenir problemes que puguin reduir la seva capacitat de resposta davant el treball diari. A més un manteniment informàtic eficient, garantirà un rendiment estable, reduint així els costos d’assistència. Un correcte manteniment informàticajuda a les empreses també a prendre consciència de la importància dels sistemes informàtics, i al seu torn milloraràn el seu comportament en relació al seu lloc de treball informàtic. Aquesta assistència de manteniment informàtic professional juntament amb la conscienciació dels propis treballadors, millora tant el treball diari com el rendiment general productiu de l’empresa.

Manteniment informàtic bàsic

El manteniment bàsic ha d’incloure una anàlisi anti-virus  per saber l’estat de cada lloc informàtic, un arxivat del material vell, eliminació d’arxius redundants per alliberar i desfragmentar les unitats de disc dur, per millorar i accelerar l’accés a la informació. Deixar de realitzar aquestes tasques és improbable que porti a una resolució ràpida dels possibles problemes que sorgeixin, a més, l’absència d’un manteniment informàtic durant períodes perllongats, pot provocar problemes greus, ralentir el treball diari i a la llarga, reduir la capacitat productiva de l’empresa.

Manteniment informàtic i seguretat

manteniment informatico

Com a part del manteniment informàtic general, també s’han de revisar les còpies de seguretat juntament amb els protocols de recuperació de dades, a més de comprovar la correcta configuració de les xarxes, tant físiques com sense fils. El control d’aquests punts té un benefici directe sobre la seguretat dels sistemes i la protecció de dades empresarials. Les tasques de manteniment informàtic de seguretat, tenen com a objectiu una anàlisi regular de virus i programa espia, còpies de les dades amb regularitat i canvi de contrasenyes d’accés cada 2 o 3 mesos. Com és obvi els treballadors no han de tenir coneixements informàtics profunds per evitar possibles problemes, però avui dia el navegador web és un dels punts d’entrada principals per a la delinqüència cibernètica i les seves vulnerabilitats son comunment explotades amb objectius il·lícits.

Automatització dels serveis de manteniment informàtic

Amb l’adequada combinació de software y hardware, és possible automatitzar moltes de les tasques de manteniment informàticPer exemple, la majoria dels antivirus i sistemes de backup es poden programar perquè s’executin en el moment adequat, sense cap intervenció humana. A Gestinet no només oferim el tipus de serveis comentats anteriorment, sinó que a més disposem d’un sistema de Backup RemotLa informació s’envia des de l’equip informàtic del client al centre de dades de Gestinet mitjançant protocols d’encriptació per garantir la seguretat de la transmissió. Si aquestes tasques es poden realitzar de forma automàtica, en general té sentit fer-ho, simplement cal assegurar-se de triar un moment perquè es produeixi la mínima interrupció en l’activitat del seu negoci.

Alguns sistemes de manteniment informàtic requereixen una intervenció manual. És important que no es deixi de banda, per tal d’assegurar-se que cada lloc de treball està sent supervisat per algú i assegurar-se que s’ha donat suficient temps per dur a terme aquestes tasques, fins i tot si això significa que altres projectes triguin una mica més de temps a completar-se. D’altra banda, si la seva empresa treballa en estreta col·laboració amb un proveïdor o empresa de suport informàtic, com Gestinet evitarà tenir problemes més greus en cas d’alguna fallida dels seus sistemes. Amb Gestinet, la seva empresa tindrà la seguretat de tenir un equip expert per controlar amb regularitat:

  • L’estat d’infeccions dels seus equips, amb una anàlisi anti-virus.
  • La neteja del hardware i actualització de sistemes
  • Assessorament constant per oferir solucions ajustades a les seves necessitats.
  • Control de la seguretat de les xarxes tant físiques com sense fils.
  • Revisió  i control dels sistemes de còpies de seguretat i els protocols de recuperació de dades.
  • Controls preventius per evitar problemes futurs.
  • Control de l’estabilitat i fiabilitat dels seus sistemes

L’eficiència i la productivitat en internet i amb els sistemes informàtics són la clau de l’èxit de la seva empresa. Contacti amb nosaltres trucant al 93 817 40 25 o mitjançant el nostre formulari de contacte.

About the author

Josep Maria Vives Josep Maria Vives Asesoramiento y consultoría TIC, redes sociales, mantenimiento informático, tendencias en internet y estrategias de posicionamiento web.